tirsdag 10. mars 2009

Jens, Vi KÆN!

Noen av dere har kanskje sett en av de blå “Jens, vi kæn!” t- n52509019294_672skjortene i media. Hadia Tajik hadde for eksempel på seg et produkt i Jens vi kæn-serien på Nytt på nytt(Nrk). Slagordet har blitt populært blandt unge og eldre og det er over 500 medlemmer på facebookgruppa som har meldt interesse av å ha en slik t-skjorte.

Men hva er det som gjør Jens så spesiell at hele 54,7% av Norges befolkning vil at han skal fortsette som statsminister? Hva er det ved mannen fra Oslo som gjør at folk stoler på ham og har tillit til arbeidet hans?

jens_stoltenberg_close-up01

Jens, den selvsikre, svært engasjerte og alltid positive statsministeren kan beskrives på mange måter, men personlig liker jeg Kristoffer Berg fra AUF sin skildring av statsministeren. Den består av to ord: kul og kul.

Han startet den politiske karrieren sin i AUF, der han ble leder, og siden det har det gått oppover. Han er dyktig, engasjerende og ikke minst, rød!

Nå er det våres tur til å vise at vi vil ha Jens i minst 4 nye år! Jeg skal i hvertfall kjøpe meg en “Jens, Vi KÆN!” t-skjorte. For valgkampen har startet, og AUF kommer til å stå på målstreken som vinnere til september.

Har du en brennende engasjement for frihet og rettferdighet? Er du ute etter trygghet, solidaritet og ansvar? Stem på Arbeiderpartiet og Jens!

n805970647_6026656_3774

6 kommentarer:

 1. Vent nå litt... Du kan ikke komme med slike påstander uten å begrunne de!

  Arbeiderpartiet kjemper for frihet, rettferdighet, ansvar og solidaritet? Hvorfor? Hvordan?

  SvarSlett
 2. Arbeiderpartiet tilbyr frihet for alle, ikke kun for noen få. Arbeiderpartiet er opptatt av et rettferdig samfunn der alle har like muligheter. Arbeiderbevegelsen er villig å erkjenne klimatrusselen som virkelighet og setter økologi foran økonomi. For arbeiderbevegelsen er internasjonal solidaritet et av de viktigste sakene våres. Solidaritet for våre medmennesker. ALLE våre medmennesker.

  SvarSlett
 3. Jeg ville kanskje ikke kalle Jens rød da, men det er jo meg;)

  Viste ikke at du blogga, men nå følger jeg bloggen med falke blikk og ser om du er "politisk korekt" (som det heter på Siv Jensen). Skal til og med legge den til som favoritter jeg, hvis det er ok for deg da Priya ;)
  Klemmer Reidun (kan jeg klemme i bloggen?)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Jens, vi kæn! Det er jo ikke tvil om hvem det norske folk vil ha som statsminister og han kommer fra Arbeiderpartiet!

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg er ganske uenig i det du skriver om Arbeiderpartiet. Du skriver at "Arbeiderpartiet tilbyr frihet for alle, ikke kun for noen få." Hvordan? Tilbyr AP frihet når de innfører pensjonsreformen? Er det frihet å ikke kunne velge å gå av når du er 62 hvis du har lang utdanning og lavtlønnsyrke? Er det frihet å måtte kjøre i flere timer til nærmeste sykehus? Er det frihet å få tjenestedirektivet til Norge? Osv.

  "Arbeiderbevegelsen er villig å erkjenne klimatrusselen som virkelighet og setter økologi foran økonomi." Dette er jeg helt enig i. Arbeiderbevegelsen er villig til dette, men dessverre er ikke AP det. Dessuten er økologi feil ord her, selv om det høres fancy ut. Økologi er "læren, vitenskapen om levende organismers forhold til naturmiljøet, f eks til klimaet og andre organismer" (http://tinyurl.com/m97bj8), det jeg tror du mener at AP setter foran økonomi kan kalles feks. klimaet eller miljøet. Det Rød-Grønne regjeringa godtar gasskraftverk uten rensing hittil på Mongstad og Kårstø, regjeringa prøver å nå rekord i å dele ut boringskonsesjoner, og kjøper klimakvoter i stedet for å faktisk gjøre noe for å redde miljøet. Jeg vet ikke om dere AUFere er uenige med AP, eller om dere innser hvor viktig det er å bevare fiskeindustrien i Norge? Hvis det blir oljeboring uttafor Vesterålen og Lofoten risikerer man å miste rundt 500 000 arbeidsplasser, langt flere enn en oljeplattform kan skape. Tore Torvund, tidligere sjef for boring på norsk sokkel i Statoil Hydro, spurte en journalist om følgende etter et stort utslipp på Statfjord A i fjor: "Hvor mange av dere leser bruksanvisningen fra a til å når dere kjøper ny mobiltelefon?".(http://tinyurl.com/9734mr) Selv seismikk, lydbølgene man skyter ut for å sjekke om det er olje i havbunnen, skader fisk. Seismikkskyting dreper all yngel(babyfisk) og egg som er innenfor en 5 meter radius rundt lydbølgen. Problemet med dette er at fiks(inkl. yngel) ofte svømmer i flokk, og en seismikkbølge kan drepe en hel stim. (http://tinyurl.com/lp54c9)

  "For arbeiderbevegelsen er internasjonal solidaritet et av de viktigste sakene våres. Solidaritet for våre medmennesker. ALLE våre medmennesker." Jeg er helt enig i budskapet, men hva har regjeringa/AP gjort som har med internasjonal solidaritet å gjøre? Har AP gjort noe for tamilene på Sri Lanka? Har AP gjort noe for folket i Palestina, i Sudan, osv.?

  Etter 4 år med den rød-grønne regjeringa har AP mistet retten til å kalle seg selv "arbeiderbevegelse". AP "talks the talk" veldig bra, men det hadde vært ganske greit om de kunne "walk the walk" også. APs største problem er at de svikter gang på gang(les: pensjonsreformen), og at de mister stemmer til FrP. Da hjelper det ikke å stramme inn på innvandringspolitikken, og miste venstreelitiststemmene også. Jeg føler med dere, det er sikkert ikke så gøy å være AUFer for tia.

  SvarSlett