søndag 23. august 2009

Jobb halve døgnet!

“Norge er et land med svært gode arbeidsrettslige forhold, et godt ivaretatt arbeidsmiljø, gode helsetjenester og et arbeidsmarked med stort behov for arbeidskraft.”- Skriver FrP under “vi mener” på sine nettsider. Dette er jeg helt enig i, men med FrPs politikk er det også noe av det som går først tapt. Der Arbeiderpartiet har styrket arbeidernes rettigheter gjennom det fagpolitiske samarbeidet, kaller FrP det for samrøre. Der Arbeiderpartiet har jobbet for en stadig bedre arbeidsmiljølov, ønsker FrP å gjøre det lettere å bruke midlertidige ansettelser som gjør unge arbeidstakere til bruk og kast.

For hvis man stemmer FrP får du ikke bare billigere sprit og bensin, sannsynligheten er også stor for å måtte jobbe halve døgnet. Du får ikke bare mindre skatt, du må også forhandle din egen lønn, noe bedriftene ikke arbeidstakerne tjener på. Du får ikke bare mindre innvandrere, du får også en regjering som setter bedriftene foran arbeidsmiljøloven, som er på lag med NHO og millionærene, ikke med arbeiderne og LO.

Derfor er det viktig å sikre våre arbeidsrettigheter, å velge arbeid til alle fremfor mer penger til bedriftene. Å velge det fagpolitiske samarbeidet fremfor billigere sprit. Å velge Arbeiderpartiet og LO fremfor Fremskrittspartiet og egoisme!

13 kommentarer:

  1. Dritbra innlegg, totalt enig! Sendt inn innlegget til noen aviser?

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Et lite apropos, man trenger IKKE tillatelse til å sitere fra en blogg; sitatretten trumfer opphavsretten på dette området.

    Så kommentaren: Jeg vil gjerne ha et ærlig svar på dette spørsmålet: får arbeiderene en større andel av bedriftens inntekter nå enn før?

    SvarSlett
  4. Takk :) Har sendt det til noen aviser ja.

    SvarSlett
  5. Olve, jeg kan ikke se at jeg påstår dette? Det jeg kan se er at arbeidsmiljøloven er styrket med rødgrønn regjering og vil bli svekket med noen av de andre reelle regjeringsalternativene (les: FrP-Høyre og Høyre-Krf-Venstre). Jeg syns det er positivt dersom bedriftene gir arbeiderne eller videreutvikling av bedriften en større del av overskuddet. Dette kan man ikke styre, men påvirke bla ved hjelp av formueskatt.

    SvarSlett
  6. Får arbeiderene en større andel av bedriftenes inntekter nå enn før? Ja eller nei?

    SvarSlett
  7. Olve, det er fullstendig irrelevant i et innlegg om arbeidsmiljø og arbeidernes rettigheter.

    SvarSlett
  8. Hvorfor skal jeg svare ja eller nei på det? For det første vet jeg ikke, for det andre er det ikke annet å gjøre i et samfunn med ett marked; enn å legge til rette for det.

    SvarSlett
  9. Svaret er nei. Det betyr at arbeiderbevegelsen ikke har oppnådd en reell forskyvning av velstanden. Den velstandsøkningen arbeiderene har opplevd er intet annet enn en konsekvens av den generelle velstandsøkningen den vestlige verden har opplevd siden opplysningstiden. Arbeiderbevegelsen har derfor ikke ført til noen velstandsøkning utover den som har skjedd naturlig i markedet; den har til tvert i mot bare oppnådd en overstyring av arbeiderens disponering av lønnen (f.eks. i form av tvungen helseforsikring, arbeidstid og pensjonssparing), og vært en klamp om foten på den økonomiske utviklingen. Dagens arbeidere ville hatt det langt bedre med laissez-faire.

    SvarSlett
  10. Hahaha.

    Derfor arbeiderne i USA og Storbritannia tar så stor del i velstanden, kontra kapitaleierne? Ikke at de heller har laissez-faire, men hvertfall noe nærmere. Er du forresten monetarist?

    SvarSlett
  11. Ja.

    Og nei, jeg er ikke monetarist.

    SvarSlett
  12. Hei Vetle. Jeg skjønner at du har sterke meninger om arbeidernes rettigheter og det synes jeg er flott :) Men hva tenker du om verdiskapning i bedriftene? Jeg mener; med alle de avgiftene og skattene som er ilagt kapitaleiere og alle som prøver å bli noe gjennom private selskaper generelt, hvordan rettferdiggjør du det med tanke på at disse har jobbet hardt for å selvrealisere seg selv mer enn et gjennomsnittlig individ? I tillegg til alt dette har staten gjort det veldig vanskelig for bedriftene med den nye arbeidsmiljøloven som tydelig setter arbeidstakeren over arbeidsgiveren både i oppsigelse/avskjed saker, men også når det kommer til erstatningsplikt ovenfor ansatte. Kan ikke dette til slutt bli litt mye? Jeg føler at summert sett så er dette landet direkte næringslivsfiendtlig :/ Ikke ta dette som noe angrep eller noe, for det er det ikke. Jeg bare lurer på hva dine tanker er når det gjelder den siden av saken.
    - Hilsen en Høyre tilhenger.

    SvarSlett
  13. HEI HEI:-D SEXY SIA KARA:)<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

    SvarSlett