onsdag 2. september 2009

Fremskritspartiets stemplingsskole!

Under folkemøte på TV2 var tema kriminalitet, det første nestleder Sandberg i FrP tar opp er innvandring. Og alt her ligger stigmatiseringen like godt skjult som en tredemølle midt på stuegulvet. Gjennom sin fremstilling av innvandrere virker det som om alle med noe som kan kalles pigmenter er kriminelle. Likestilling er viktig og likestillingen og integreringen av innvandrere er av samfunnets viktigste oppgaver.

Når Sandberg snakker om kriminalitet blant innvandere virker det som om asylsøkere som er en gjeng kriminelle dophoder, men realiteten er at de fleste av disse forbrytelsene er utført av grupper på en snarvisitt. Snarvisitter som er ikke et norsk fenomen, men et internasjonalt problem. For å fremme likestilling nytter det ikke med stigmatisering. Skal det nytte med integrering kan ikke arbeidsgivere og kollegaer tenke; ”er ikke du kriminell er sikkert broren din det”. Man skal ikke tro at de innvandrerne du kjenner er veldig greie, men at alle andre helst vil få tak i alt du eier.

Under debatten var FrPs svar på å få bukt med kriminaliteten og innen 100 dager stoppe innvandringsstrømmen. Vårt svar på å få bukt med stigmatiseringen av innvandrere er å ta en drittsekk for en drittsekk og la alle uavhengig av hudfarge og kulturelle forskjeller være en del av det norske samfunnet. Fordi den beste integreringa som finnes er inkludering.

10 kommentarer:

  1. Så det spiller ingen rolle at innvandrere er overrepresentert på krimstatistikker?

    SvarSlett
  2. Der ser vi at også enkelte repesentanter fra Høyre illustrerer mitt poeng. Gjennom å se på hvor hvor folk kommer fra istedenfor på inntekt, utdanning osv setter man fokuset feil. Dette bør egentlig kun tenne varsellampene og fortelle oss at man må ta tak i innkulderingen så ikke innvandrere i gjennomsnitt har lavere inntekt, utdanning osv. Det er det som fører til kriminalitet ikke hvor du kommer fra!

    SvarSlett
  3. Da vil jeg gjerne høre din forklaring på at Somaliere er den minst integrerte og mest kriminelle gruppen i Norge, mens det er en av de best integrerte i USA.

    SvarSlett
  4. Olve, din sammenlikning av somaliere i Norge og USA understreker bare våres poeng. Jeg tror det som er viktig er å se hva USA gjør riktig når det gjelder inkludering og intergrering.
    USA er et land som er åpen og inkluderende for innvanderere, og det er det vi prøver å oppnå i Norge også.

    SvarSlett
  5. Olve, leser du i det hele tatt hva jeg skriver? Du skriver "Somaliere er den minst integrerte og mest kriminelle gruppen i Norge", det tror jeg betyr at desto mer man inkludert somaliere i Norge, desto mindre lovbrudd vil de utføre.

    Din påstand om at somaliere er den mest kriminelle gruppa i Norge er jo også litt artig ettersom i 2007 hver somalier begikk 0,033 lovbrudd, hvis man ser bort ifra at enkelte begår flere! Det vil si cirka hver trettende somalier begår lovbrudd. Til sammenlikning begår hver litauer i Norge i gjennomsnitt 0,11 lovbrudd noe som er omtrent hver tiende litauer. Da kan vi konkludere med at påstanden din ikke stemmer kan vi ikke? ;)

    SvarSlett
  6. Vetle: Oj! Det finnes en gruppe som er enda mer kriminell enn somaliere! Da var det visst ikke et problem allikevel. Eller...
    Somaliere begår flest voldtekter. Somaliere er overrepresentert i nærmest alle former for kriminalitet, med unntak av økonomisk kriminalitet. Somaliere er ivrigst til å omskjære barnene sine, og er de mest kvinneundertrykkende. Somaliere har de mest intolerante holdningene, og somaliere er dårligst i norsk. Somaliere er den klart dårligst integrerte innvandrergruppen, jeg tror det er få som vil betvile dette.

    Priya, somialiere er heller det aller beste eksemplet på at norsk integreringspolitikk ikke fungerer. "Inkludering" skaper ikke samhold og fellesskap, det skaper parallellsamfunn. Overdreven toleranse skaper ikke gjensidig respekt, det gir grobunn for intolerante holdninger. Velferdsgoder fører ikke til takknemlighet, det tiltrekker snyltere og passiviserer innvandrerne. Multikulturalisme fører ikke til økt forståelse og respekt, men en radikalisering av de holdningene som eksisterer i enkelte miljøer. For å sitere Osama bin Laden, når man presenteres for en sterk og en svak hest, vil man instinktivt like den sterke. Vestlig kultur er ikke en sterk hest, det er en unnvikende, apologetisk, feig og selvhatende hest, og dette ser vi konsekvensene av. Arbeiderpartiets "inkluderingspolitikk" har ikke fungert, og hvis vi ikke legger den om vil det få alvorlige konsekvenser.

    La oss nå se; hva er det USA gjør anderledes? Jo, de har ingen inkludering. I stedet er innvandrere nødt til å selv tilpasse seg og komme seg i jobb for å klare seg. USA prøver ikke å tilpasse seg innvandrerne, USA er den sterke hesten. USA er stolt av sin kultur og seg selv, og derfor tilpasser innvandrerne seg. Derfor fungerer integreringen i USA. Så mener du virkelig at vi skal lære av USA og andre vellykkede land som Singapore, nytter det ikke å videreføre den mislykkede politikken; det trengs en radikal markedsliberalistisk reform og vi må begynne å igjen bli stolte av kulturen vår.

    SvarSlett
  7. Jeg sa ikke at det ikke er et problem, bare at du ikke hadde rett ;)

    Så, USA har ikke en god inkluderingspolitikk, bla store grupper fra Sør-Amerika kan ikke engelsk. Det at somaliere klarer seg bra i USA kan komme av mange faktorer, men jeg tror ikke løsningen er å stigmatisere. Det gjør det bare vanskeligere å få jobb. Derfor vil jeg heller rette lyset mot likestilling.For så lenge vi diskuterer hvor "ille" somaliere er vil alle lovlydige somaliere lide under dette.

    SvarSlett
  8. De eneste jeg stigmatiserer er venstreeliten.

    SvarSlett